Oamenii sunt îndemnaţi să evite benzinăriile pe perioada 17, 18 şi 19 ianuarie şi să meargă, în schimb, cu transportul în comun, bicicleta sau pe jos. Protestul va avea loc în toată ţara, în marile oraşe. O mare parte dintre protestatari sunt tinerii şi taximetriştii, mobilizaţi datorită mediatizării şi răspândirii pe Internet a protestului.
Efectele viitoare ale boicotului?
Poate nu va avea rezultate imediate, dar mobilizarea e benefică în orice caz. Orice acţiune de acest gen ar avea consecinţe doar dacă organizarea e serioasă. De aceea, în acest caz, să nu ne aşteptăm la efecte spectaculoase. Poate, dacă se va extinde şi se va multiplica, marile companii să mai reducă sau să stopeze preţurile.
Oricum, rezultatul final al protestului naţional va fi vizibil (sau nu) după ce protestul va fi gata.
Metoda monedelor
În ultimele două săptămâni, grupuri de oameni au cumpărat benzină şi au plătit cu monede de 5, 10 sau 50 bani, în semn de protest. Unii şoferi şi-au pus benzină chiar de 30 de bani.
Pe lângă mărunţiş, şoferii aveau lipite afişe pe geamurile autoturismelor. Prin acestea, ei solicitau comercianţilor de carburanţi să scadă preţul.
Grupul şoferilor de pe „Facebook”
Mediatizat, protestul cu mărunţiş a dus, pe Facebook (vezi aici), la ideea de amploare a boicotului de trei zile. Ideea s-a extins şi pe forumuri.
George ŢUGURLAN
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu