joi, 9 ianuarie 2014

Aştept examenele, măcar să mă răcoresc...


             Departe de mine a stat intenţia de a număra prezenţele altora la ore sau de a urmări cine-i în fruntea clasamentului la împrumutat cursuri şi la cheltuit bani în scopuri imorale, dar vin examenele, iar şmecheria a devenit marcă înregistrată.
 
sursa: https://www.facebook.com/
   Pentru studenţi, cea mai încărcată perioadă a anului, e cea în care se desfăşoară sesiunea. Poate nu atât încărcată este, cât chinuitoare. Nu se mai culcă la trei pentru că atunci se întorc din club, ci pentru că se străduie să tocească. Se trezesc dimineaţa devreme, nu pentru aşi face planuri de vacanţă, ci pentru a munci din greu la copiuţe şi îşi cheltuiesc ultimii bani nu pe o sticlă de votcă sau pe un flacon de parfum, ci pe un dispozitiv care i-ar ajuta la copiat.

Credinţă, şiretlicuri, leticină ...dar mai puţină carte

   Nimeni nu mai încurajează învăţatul, nimeni nu mai vorbeşte despre expirarea ritualurilor ce se practică înainte de examene. Astfel:
-          dacă nu cumperi câteva pachete cu lecitină şi zeci de tablete de ciocolată
-          dacă nu treci pe la biserică şi nu lipeşti măcar trei lumânări
-          dacă nu citeşti învăţăturile specialiştilor şi nu te documentezi cum să copiezi şi să-ţi meargă
-           şi nici  nu-ţi bagi corpuri străine prin urechi, treaba-i ca şi terminată, nu poţi lua un examen, pur şi simplu nu-l iei.
    Ştiu că nu voi putea schimba nimic, fie că munceşti tot anul, fie că rezolvi totul în ultima săptămână, dacă merge bine, se poate. Şi cum „scopul scuză mijloacele”, eu măcar m-oi răcori.


Autor: Sandu Luminiţa

Muncă îmbinată cu distracţie, schimb de experienţă versus mentalitate






Muncă îmbinată cu distracţie, schimb de experienţă

versus mentalitate

 


USTravel este o organizaţie care se adresează tinerilor, în special studenţilor dornici de un schimb cultural internaţional de tip Work and Travel USA, UK, Franţa şi multe altele.

 
USTravel este reprezentată de o echipă de profesionişti, oameni dinamici, dedicaţi şi responsabili care stau la dispoziţia studenţilor u cele mai tari job-uri în străinătate, cele mai avantajoase condiţii şi asistenţa în perioada desfăşurării programului.


Călătoreşte oriunde pe teritoriul Americii

Totul este posibil, pentru că vorbim despre USA. Ca să ajungi acolo este foarte simplu. Singura condiţie este aceea ca nu poţi sta mai mult de 4 luni, dar ai liber la ce job alegi, poţi să ai chiar şi mai multe, iar salariul depinde de alegerile pe care le faci. Vizitează cele mai cunoscute locuri din lume, locuri pe care până acum le-ai văzut doar în filme: Las Vegas, New York, California, Alaska sau Route 66.

Internship în USA

USA este ţara cu atât de multe posibilităţi, încât oricine, în cautare de orice îşi poate gasi locul. Chiar dacă este vorba doar de câteva luni şi mai ales dacă este vorba de partea profesională a vieţii tale, prin programul de internship poţi să te perfecţionezi în domeniul în care ai studiat.



Simerea Alexandra


A deconta sau a nu deconta abonamentele RATT, aceasta este întrebarea


            De ceva vreme mă intrigă un aspect curios al transportului public din Timişoara, unde sunt studentă - cel legat de gratuitatea acordată doar studenţilor de la Politehnica pe liniile de transport în comun.
            Sunt de acord că aceste gratuităţi oferite studenţilor determină un efort financiar la care sunt supuse autorităţile, firma locală de transport şi unitatea de învăţământ. Nu pot întelege însă care este explicaţia faptului că doar studenţilor de la Universitatea Politehnică li se oferă această gratuitate şi mai mult într-un mod deosebit de facil care nu implica birocraţie, drumuri făcute şi timp pierdut. E greu de înteles de ce studenţii celorlalte institutii de invatamant beneficiaza numai de 50% gratuitate pe cand politehniştii beneficiază  de gratuitate integrală pe mijloacele RATThttp://www.ratt.ro/
            Este clar că se face o discriminare în acest mod. Nu vreau să fiu înteleasă greşit, nu am nici un resentiment faţă de colegii de la Politehnică, însă mă întreb de ce nu putem beneficia cu toţii de aceleaşi drepturi. Este drept că unele facultăţi decontează ulterior acea parte din valoarea abonamentului, însă de cele mai multe ori este vorba de o modalitate destul de birocratică.
            Să înteleg că domnul Robu a facut tot posibilul să ofere această facilitate numai celor care urmează o disciplină la facultatea pe care a absolvit-o si dansul? Este corect?

    Paula Latcu