luni, 11 ianuarie 2010

La vremuri noi, Windows-uri noi


La vremuri noi, Windows-uri noi


Microsoft a lansat un nou sistem de operare. Windows 7, că despre el vorbim este sistemul care vrea să şteargă puţin amintirea neplăcută a Windows Vista. Noul sistem de operare este însă unul mai puţin complex decât predecesorul Vista, dar are mai multe versiuni de complexitate.
Eu mi-am instalat Windows7 şi de la primul click am avut impresia că mi-am adus din lumea virtuală un tip super cool. Şi asta deoarece nu numai că arată bine, dar se şi mişcă natural. Mai mult decât atât, simt nevoia să mărturisesc faptul că eu din fire sunt cam fără tragere de inimă când vine de PC. Cu Windows 7, însă, odată instalat, oaaauu, mi-a venit un chef nebun de a trudi pe tarlaua online-ului şi nu numai. Altfel spus, datorită interfaţei sale extrem de prietenoase, Windows 7 crează poftă de muncă. Şi asta nu e tot! Windows 7 te determină să ieşi din haos.
Poate te întrebi de ce? Pentru că datorită acestui '' tip'' cool, în PC, totul e extrem de bine organizat.
Sunt noutăţi şi în zona gadgeturilor, în sensul că acestea pot fi plasate oriunde pe desktop, iar taskbarul are funcţii noi care te ajută să eviţi aglomerarea ferestrelor. Poate te interesează şi faptul că funcţia de căutare a fost dramatic îmbunătăţită, astfel vei vedea rezultate aproape instantaneu ( similar cu sistemul de la Apple).
În linii mari, cam asta e cu Windows 7.
Ah, ba nu! Era să uit! În încheiere trebuie să mă destăinui complet. Pentru că de cum l-am instalat în dormitorul meu multifuncţional, nu a dat niciun motiv de instabilitate. Eu cred că ar cam trebui să-i rămân fidelă? Cel puţin până apare ceva mai bun! Voi ce părere aveţi?

Alexandra Mariş

Obezitatea ia amploare

Obezitatea ia amploare

Situaţia persoanelor care depăsesc greutatea normală se agravează de la o zi la alta. Potrivit unui studiu realizat de Uniunea Europeană, România ocupă locul 3 in lume privind obezitatea.
Obezitatea, o acumulare în exces de ţesut adipos, a ajuns o problemă de sănătate si nu numai o problemă care iţi afectează imaginea .
Dorinţa de a slăbi nu presupune numai o modificare a dietei şi o crestere a consumului de energie, ci şi o atitudine mentală pozitivă si o viaţa activă.
Obezitatea juvenilă este si ea in crestere. Numărul cazurilor de obezitate la elevii din invaţamantul primar s-a dublat in ultimii 8 ani.
Un caz concret este cel al unei femei de 50 de ani, care avea o greutatea de 450kg. Aceasta a declarat ca obisnuinţa de a manca lafast food-uri si comoditatea au adus-o la acest stadiu. Crestea in greutate vizibil de la o zi la alta si a hotărât sa facă ceva in acest sens. Decizia de a merge la medic a fost intarită si de faptul că cea mai buna prietenă a ei, obeză si ea, decedase de curând. Medicii i-au recomandat un program de slabire, care includea şi sport. Aceasta a spus ca e constientă că e o povară pentru cei din jurul ei, pentru familie pentru că in permanenţă trebuie sa stea cineva lângă ea.
In incheiere a declarat, că de când a inceput un nou stil de viaţa, a mers la fast food-urile unde mânca de obicei si a luat mâncarea cea mai sănătoasă de acolo.

Marin Gabrieala Andreea,gr2

cronica de film


FRANCESCA

Publicul a fost bulversat la sfârşitul premierei peliculei "Francesca", întrucât povestea lăsată in aer părea sfârşitul episodului pilot al unui serial pe care l-am fi aşteptat, cu sufletul la gură, să continue !

„Francesca” a solicitat timp şi multă muncă. Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Bobby Păunescu, cel care deţine împreună cu Cristian Puiu o companie de producţie – „Mandragora”. „La realizarea filmului şi-a adus contribuţia şi un timişorean”, profesorul Andrei Ujică. Eu i-am trimis scenariul lui Cristi Puiu, Puiu i l-a trimis lui Ujică, iar acesta m-a sunat entuziasmat şi mi-a spus că îi place, că are energie. M-a motivat faptul că a venit cu atâta susţinere. El este şi cel care a trimis filmul la Veneţia”, a spus Bobby Păunescu


Rolul pricipal.

Francesca, interpretată remarcabil de frumoasa Monica Bîrlădeanu, este o profesoară ce provine dintr-o familie de condiţie medie, care visează, la fel ca 80% din populaţia României, la un trai mai bun in străinatate. Aceasta işi doreşte să plece in Italia pentru a ingriji un bătrân de 84 de ani lângă Milano, numai că planurile ei se complică, iar finalul este oarecum tragic.


Alte personaje

Francesca este iubita lui Miţă, prilej cu care îl descoperim pe Dorian Boguţă, un actor vechi in meserie, insă cu roluri nu foarte însemnate. De această dată însă, Dorian iese din anonimat, işi demonstrează potenţialul.


Actiunea

Pelicula transpune, prin cadre bine gândite, motivele pentru care tinerii vor să plece in altă ţară. Mizeria capitalei şi a societăţii româneşti in general este prezentă la fiecare pas, din scările de bloc, la ganguri de la invălmăşeala şi praful de pe stradă la gropile de pe Lipscaniul aflat in reconstrucţie, de la lipsa banilor la traiul inghesuit din apartamente unde kitsch-ul abundă.


Dragomir Raluca

AVANSURILE LA LOCUL DE MUNCA


Pentru o femeie este destul de dificil să obtină un loc de muncă. Din păcate, hărtuirea sexuală este un motiv important care le determină pe reprezentantele sexului frumos să-si părăsească posturile, mai ales în momente cruciale ale carierei.
Experţii în materie de hărţuire sexuală au pentru femei o serie de sfaturi prin care pot evita avansurile nedorite.

Atentie la vestimentatie!

O primă recomandare este cu privire la vestimentatie, care trebuie să fie de culori închise, să exprime seriozitate şi să impună respect.

Doar problemele de muncă

Trebuie să adopti o manieră de lucru profesională, să nu împărtăşesti personalului masculin detalii din viaţa personală si intimă. Conversatiile între colegi trebuie să fie strict legate de problemele de muncă.
Conversatia despre familie, întâlnirea sau împrietenirea cu nevasta, întrebări în legătură cu soţia şi copiii sunt, de asemenea, alte trucuri prin intermediul cărora un bărbat poate fi tinut la distanţă. In acest fel i se aminteşte că are obligaţii.

Incă nu ai un iubit sau sot?

Crearea unui protector este un truc prin care poti evita avansurile. Adică inventează un prieten sau un sot, dacă nu ai deja unul, pentru a mentine dialogul la un nivel impersonal.

Fără întalniri sau favoruri!

Nu accepta invitatii la masă sau întâlniri care nu au ca scop discutarea problemelor de serviciu. Este important să nu ceri şi să nu accepti favoruri speciale, deoarece va trebui să respecti regula reciprocităţii.


FILIMON MIRELA