luni, 4 februarie 2008
Student de C3…
Desi, despre C3 Lipovei s-au spus si se vor spune lucruri mai mult sau mai putin adevarate, pot spune cu certitudine ca el afost si este pentru mine o a doua mea casa, atat cu bune, cat si cu rele. De el ma leaga si ma vor lega amintiri, indiferent de natura acestora.
De ce acest camin are o fateta asa de proasta din punctul de vedere a majoritatii studentilor? Ce nu are acest camin si are celalalte caminele din Complexul Studentesc? Ce-i enerveaza la acest camin? Ce-i face sa reactioneze asa pe „unii dintre noi”?
De fapt, aici nu cred ca se pune problema conditiilor. Spun acest lucru din propria experienta. C3 Lipovei „se bate” cu mute camine din Timisoara la acest capitolul! Ce-i enerveaza insa, este: drumul pana la Universitatea de Vest, care-i al naibi de lung, precum si lipsa „nebuniei” din Complexul Studentesc, unde distractia-i la ea acasa.
De aici reiese, ca viata de student nu implica doar invatat si iar invatat, ci si doza minima recomandata de distractie, fara de care nu se poate traii.
Greva spontana de la CFR
Sosit in Gara de Nord, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a fost huiduit. La ora 10:00, greva a incetat, trenurile reluandu-si mersul. Ministrul Transporturilor a declarat ca a dispus toate masurile pentru a recupera intarzierile trenurilor si ca asteapta continuarea negocierilor cu liderii sindicali, despre care a afirmat că nu trebuie sa se ascunda in spatele unei miscari spontane.
Primul tren care trebuia sa plece din Gara de Nord, dimineata, avea destinatia Galati. Calatorii au fost coborati din vagoane si trenul nu a plecat. Feroviarii au anuntat ca, daca Guvernul nu le va mari salariile cu pana la 12 procente, nici un tren nu va porni pe traseu.
Miscarea de protest nu se inscrie in litera legii, asa ca nu este vorba de o greva propriu-zisa. Pe durata unei greve, ceferistii ar fi trebuit sa asigure o treime din circulatia trenurilor. Salariatii risca sanctiuni grave, care pot merge pana la desfacerea contractului de munca.
Noua fotografie germană
Începând de miercuri, 6 februarie, de la ora 18:00 se va deschide la Muzeul de Artă din Palatul Baroc expoziţia „gute aussichte – noua fotografie germană”.
Evenimentul va fi vernisat de iniţiatorii proiectului, Josephine Raab şi Stefan Becht.
Nouă tineri fotografi işi vor expune viziunile asupra noii fotografii germane.
- Claudia Christoffel (Gaffadream)
- Monika Czosnowska (Novizen/ novicii)
- Felix Dobbert (still under construction)
- Bianca Gutberlet (Lubberland)
- Irina Jansen (Bild_Raum/ imagine_spaţiu)
- Delia Keller (Die Eisbären/ urşii polari)
- Angela Kovács (Zwischenräume/ interspaţii)
- Henning Rogge (Schauinsland - Deutsche Aussichtspunkte/ priveşte în ţară - perspective germane)
- Markus Uhr (Die Grossen Die Kleinen Die Mittleren/ Marii Micii Mijlocii), vor fi prezenţi în data de 6 februarie la galeria de la parter a Muzeului de Artă.
„gute aussichte – noua fotografie germană” este de fapt un concurs anual de fotografie care are loc în Germania şi reprezintă o selecţie a lucrărilor de diplomă ce aparţin absolvenţilor de facultăţi specializate pe acest domeniu.
Scopul concursului este de „a darui publicului larg acesti studenti in exact acest moment inseamna a le sustine propriile eforturi atunci cand trebuie sa-si croiasca singuri un drum in viata” e de parere Josefine Raab. Dupa succesul de la Braşov, Iaşi, Sibiu, Cluj şi închiderea din 26 februarie de la Timişoara, expoziţia se va îndrepta spre Bucureşti.
Andreea Tirpe
Dieta, istorie!?
Abordare gresita?
Intr-adevar, unele metode prezentate in spot sunt cel putin dubitabile. In privinta altora consider ca s-a exagerat. Ideea este alta. Nu-mi place cum au pus Weight Watchers problema. Si anume, mesajul lor: Stop dieting, start living! Dietele nu trebuie sa devina istorie ci doar sa fie aplicate si apreciate corect.
Aud si in jurul meu indeajuns despre cum dietele functioneaza doar pe moment. Pe termen lung tot ce s-a inlaturat revine incet, incet. Daca grasimile s-au simtit bine iar dieta nu a fost convingatoare, cum sa stea deoparte?
Unde este de fapt problema?
Cand zic ca spotul acesta nu m-a convins nu ma gandesc la o dama care considera ca are 3 kg in plus si apeleaza la o dieta pe care nu o respecta. Sau o respecta dar dupa perioada cruciala in care i se dedica revine la vechile obieciuri. Evident ca nu va functiona. Si, evident: nu-mi pasa. Eu ma gandesc la oameni care au o suta de kg in plus, a caror inima este inecata in grasime, a caror ficat sta sa explodeze, a caror rinichi nu mai pot functiona normal samd. A manca si a trai sanatos este un scop pentru acesti oameni, nu o metoda.
Enache Adelina, gr 2, Jurnalism III
Stan sau Bran ?
Peste 30 de mii de persoane din Japonia, cu vârste cuprinse între 40 şi 64 de ani au participat la studiul iniţiat de cercetători de la Universitatea din Tohoku. Au dat informaţii despre greutate şi înălţime şi au făcut un test de personalitate.
Ce cred specialiştii japonezi ?
Dacă sunteţi foarte slab, oricât de mult aţi mânca, de vină este temperamentul dumneavoatra. Nu mai fiţi anxios. Fiţi, deschis, comunicativ şi veţi căpăta forma dorită.
Mai puţin convinşi de rezultatele studiului nipon se arată specialiştii români ...
Psihologii autohtoni au însă rezerve, cu privire la rezultatul acestui studiu. “Nu vreau să-i contrazic pe japonezi însă îngrăşarea nu ţine de sociabilitate, ci de alte resorturi”, este de părere psihologul timişorean Teodor Voicu.
Ce înseamnă obezitate psihologică?
Obezitatea psihologică este de două feluri, din experienţa specialiştilor români. Cea de tip dependenţa sau toxicomanie, când individul, sensibil la felul în care arată mâncarea sau la ambient se înfruptă peste nevoile fiziologice. Cea de-a doua este o reacţie la stres care îl determină pe cel în cauză să mănânce pentru a reduce din tensiune.
Indiferent de ce spun specialiştii fiecare persoană îşi poate face autoanaliză, pentru a afla dacă personalitatea îi influenţează greutatea corporală.
HOLOTESCU ANDREEA CODRUTA
Floare de Iris
“Iris eterna”
Printre noile piese de pe ultimul album, artiştii au interpretat si câteva piese mai vechi printre care am reascultat cu plăcere single-uri precum : “Să nu crezi nimic”, “Strada ta” si “Floare de iris”. Piesa care reprezintă noul album, “Iris eterna”, a ridicat mulţimea in picioare si am constatat cu toţii ca acesta reprezintă un nou hit care probabil va face parte din toate topurile muzicale româneşti.
“Queen sunt peste toţi si toate”
Caracterizaţi si de această dată prin modestie, componenţii trupei Iris au acceptat să ne acorde un interviu la finalul spectacolului. Cristi Minculescu ne-a vorbit despre reprezentanţii rockului care l-au inspirat. Nu au scăpat nemenţionati cei de la Led Zeppelin, Rolling Stones sau Queen. Povestile despre muzică si despre istoria trupei ne-a permis sa îl surprindem pe solist nostalgic.
“Revenim cu plăcere de fiecare dată la Timişoara”
M-am bucurat să aflu că această trupă iubeşte Timişoara si reprezintă muzica bună din România. Mereu in formă, o voce care nu dă niciodată greş şi un spectacol pe cinste, cam asa au decurs lucrurile vineri seara la Sala Operei. “ Iar când noi nu vom ma fi Vă veţi aminti ca a fost odata IRIS”, versurile ce au încheiat cu succes concertul si care marchează în continuare longevitatea formaţiei Iris।
Pentru mai multe detalii referitoare la formatia Iris puteti accesa link-ul urmator : http://en.wikipedia.org/wiki/IRIS_(Romanian_band)
Nicoleta Creciunesc
Iarna si la munte si la strand
Tot mai multi timisoreni satui de aglomeratia din oras, prefera sa plece la sfarsit de saptamana in diferite statiuni. Ei le cauta bineinteles pe cele mai apropiate si mai putin costisitoare.
Baile Herculane, este una din statiunile care ofera atat munte si zapada dar si straduri unde se poate face baie inclusiv iarna, deoarece sunt cu apa termala.
Baile Herculane este o statiune balneo-climaterica cu ape termale de aproximativ 55 grade Celsius, sulfuroase si radioactive, cunoscute sub denumirea "Ad aquae Herculi Sacras" si folosite din epoca romana (dovada o constitue ruinele unui oras roman).
Statiunea este la o altitudine mai mica de 100 m, pe valea foarte ingusta a Cernei, intre munti stincosi care par a se pravali peste vilele si hotelurile statiunii. In amonte de oras, la peste 40 km este construit un baraj pentru captarea apelor intr-un lac de acumulare, din care se alimenteaza hidrocentrala de la Baia de Arama, care se afla peste munte.
Un drum de munte pleaca din oras inspre Baia de Arama, dificultatea lui depasind-o pe a a Transfagarasanului, dar constituind o legatura culturala si de suflet intre romanii din Banat si cei din Oltenia. Statiunea caraseana, Baile Herculane, este locul perfect in care poti sa petreci o iarna minunata. http://www.blogger.com/www.statiuni.ro
Violeta Ghimboasa
O carieră în paşi “Andante Allegro”
Opera Naţională Română din
Tema spectacolului
“Andante Allegro” contopeşte în dans pasiunea şi povestea. Scenografia, de Geta Medinski, propune teme ale vieţii cotidiene. Totul se naşte într-o sală de dans, unde se află caractere şi temperamente diferite. Stările fireşti ale lumii se întrepătrund şi creează nostalgia. Joaca începe, iar visarea se conturează. Se succed etapele vieţii în paşi de dans: întâlnirea- iubirea- despărţirea. Muzica lui Vangelis naşte intrigă şi beatitudine. Libretul, regia şi coregrafia sunt semnate chiar de Francisc Valkay, cel care a avut 4000 de apariţii scenice de-a lungul vieţii. Forma de dans propusă de acesta este cea a genului neo-clasic, într-o expresie contemporană. În cinstea amintirilor sale de balerin, maestrul Valkay înalţă ultima sa coregrafie- Andante Allegro.
Încununată de balerini celebri, distribuţia acestui spectacol se face remarcată prin profesionalism. Nume ca : Mirabela Zonai, Cristina Romândaşu, Romulus Radu, dau viaţă tehnicii paşilor de balet.
Finalul
Cariera marelui balerin, astfel apune printr-un ropot de aplauze. Francisk Valkay vă invită la reprezentaţiile acestui spectacol şi în ţară. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul Operei Române din Timişoara, www.ort.ro.
Ce este frumuseţea cu adevărat?
Frumuseţea este o noţiune relativă . Criticată şi discutată de toate tipurile de oameni , înţeleasă diferit de fiecare în parte de la mic la mare .
Pot sa mă consider frumos căci sunt mai interesant în micul meu mediu în care trăiesc şi ma plac anumite personaje "mondene". Dar totuşi la nivel mai adânc ce se întamplă ? Ne ghidează aceste plăceri ? Substanţele care sunt drenate prin diverse celule , bazele de date prestabilite si modificate periodic , perfecţiunea , instinctul de reproducere . Nu incerc sa comentez pe dealături ci doar sa îmi exprim opinia legata de frumuseţe .
Frumuseţea poate fii considerată o boală , un blestem al societăţii moderne care pune mai mult accent pe o bucată de fier în nas sau machiaj pe buze decât pe puritate . Putem sa trăim şi să sperăm că nu vom afla niciodată :) Mi-am exprimat opinia deoarece [http://farasens.wordpress.com/2008/01/29/despre-frumusete/] acest [/url] articol mi-a deschis porţile întrebărilor eterne ...